Geluksdoosjes

Heel veel mensen bewaren dingen. Je bewaart dingen om niet te vergeten, als herinnering. Bij het zien van een bewaard voorwerp denk je weer even terug aan die fijne vakantie, die leuke dag of die ene persoon.
De herinneringen kwamen flink los toen ik mijn eigen bewaardoosjes vol herinneringen liet zien in de klas. De kinderen van Groep 4-6 hadden allemaal wel een verhaal over wat zij bewaarden en waarom. Iedereen had wel spulletjes die ze een speciaal plekje wilden geven. Als je iets bewaart in een mooi doosje wordt het extra speciaal.
Tijdens deze les hebben kinderen bewaardoosjes van klei gemaakt. Vanuit ringen klei werden doosjes opgebouwd. De vorm mochten ze zelf bepalen. Wanneer het doosje goed was afgewerkt, konden de kinderen dit gaan versieren zodat het een schatkistje werd. De leerkrachten van de zes groepen waar ik deze les heb gedaan, zijn ieder op eigen wijze verder gegaan met de les. De kinderen mochten bijvoorbeeld een wens, een herinnering of een goed voornemen opschrijven om in hun speciale doosje te doen.
Deze les heb ik samen met Caroline Peeters bedacht. Kijk ook eens hier.