Zomerworkshops

Net als vorig jaar wil ik in de zomerperiode een aantal losse workshops verzorgen. Hopelijk kunnen de workshops allemaal buiten plaatsvinden.

Een feest van kleur: schilderen op doek
Geïnspireerd door mijn vakantie in de Provence wil ik met de kinderen buiten gaan schilderen. De Provence is een plek waar in de negentiende eeuw veel schilders naar toe trokken om buiten in de vrije natuur te kunnen schilderen. Door de  felheid van het zuidelijke licht lijken kleuren veel intenser dan in het noorden. De schilderijen die hier ontstonden zijn dan ook echt een feest van kleur. Met deze schilderijen als uitgangspunt wil ik met de kinderen buiten zonnige schilderijen gaan maken. 

De workshop wordt twee keer gegeven: op maandag 16 juni en op maandag 23 juni van 15.30-17.00 op Burghstraat 12. De kosten zijn 10 euro per kind, inclusief materiaal, drinken en wat lekkers. Laat aub zo snel mogelijk weten of je mee wilt doen en welke dag jouw voorkeur heeft. Per keer kunnen er maximaal 8 kinderen (7 tot en met 12 jaar oud) mee doen.

Oer-verven: zelf verf maken van natuurlijke materialen
Groendomein het Wasven stelt zijn kas voor ons beschikbaar als workshopruimte. Daar ben ik heel blij mee! Geïnspireerd door deze prachtige locatie hebben Marijke Liefting en ik een workshop bedacht. Eerst gaan we een rondje maken door de groentetuin om te zien hoe alles groeit en bloeit daarna gaan de kinderen lekker experimenteren met de natuurlijke materialen. Hoe krijg je kleur uit een rode kool? Kun je schilderen met bietjes? Kun je tekenen met bladgroen? Ze gaan het allemaal ontdekken, al zijn ze natuurlijk niet de eerste, want al vanaf de prehistorie maken mensen schilderingen met natuurlijke materialen. Oer-verven dus...

De workshop wordt twee keer gegeven: op woensdagmiddag 2 juli en op zaterdagmiddag 5 juli van 14.00-16.00 op Groendomein het Wasven, Celebeslaan 30, 5641 AG Eindhoven.
De kosten zijn 10 euro per kind, inclusief materiaal, drinken en wat lekkers. Laat aub zo snel mogelijk weten of je mee wilt doen en welke dag jouw voorkeur heeft. Per keer kunnen er maximaal 15 kinderen (6 tot en met 12 jaar oud) mee doen.

Een workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen. Deelname is geheel voor eigen risico. Kleren kunnen vies worden.
De reguliere lessen bij mij thuis starten in september. Nadere informatie volgt tegen het einde van de zomervakantie.